Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Τα πεπραγμένα του βουλευτή Φωκίδας Ηλία Κωστοπαναγιώτου τους επτά μήνες της διακυβέρνησης


Ηλίας Κωστοπαναγιώτου

Βουλευτής Φωκίδας

Πεπραγμένα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 
 

Πιστός στις αρχές της Αριστεράς, αμέσως μετά την ορκωμοσία του ως βουλευτής Φωκίδας πρώτα αποποιήθηκε τα βουλευτικά προνόμια (αυτοκίνητο, αστυνομικούς κ.λ.π) και αμέσως ρίχτηκε στη δουλειά για να βοηθήσει τον τόπο του.

Μέσα στους πρώτους επτά μήνες (πέντε ουσιαστικά) διακυβέρνησης της Αριστεράς , σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, έβαλε τις βάσεις για το μέλλον, δίνοντας λύσεις σε πολύ σημαντικά ζητήματα για την Φωκίδα, με την υπόσχεση να συνεχίσει πιο δυναμικά μετά τις εκλογές.

Συγκεκριμένα με ενέργειες του και τη δυναμική του παρουσία στην:

Υγεία

Στο Γ.Ν. Άμφισσας ήρθε, μετά από πέντε (5) χρόνια αναμονής, Παθολόγος, Μικροβιολόγος και άλλοι 11 ιατροί συνολικά για το νομό μας.

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας η πρόταση για τον Υγειονομικό Χάρτη του νομού μας (συνολικά Ιατρικό Προσωπικό: 21, Επαγγελματίες Υγείας: 13, Τεχνική υπηρεσία κ λοιπό προσωπικό: 3).

Έγινε νόμος του κράτους η διάταξη για την διευκόλυνση μετακίνησης του/της συζύγου αν αυτός/ή εργάζεται στο Δημόσιο λόγω υπηρεσίας στο Γ.Ν. Άμφισσας.

Προώθηση Διαδικασίας Επιστημονικής Διασύνδεσης μεταξύ Γ.Ν. Άμφισσας και Αττικού Παν/κού Νοσοκομείου για εκπαιδευτικούς και κλινικοεργαστηριακούς σκοπούς. Δωρεάν Προληπτικές Εξετάσεις και παρακολούθηση όλου του πληθυσμού του νομού.

Παιδεία

Καμία κατάργηση ούτε συγχώνευση σχολείου στον νομό σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Αποδέσμευση από ΕΤΑΔ ΑΕ του κτιρίου του ΕΟΜΜΕΧ, απόδοσή του στο Υπ. Παιδείας και παραχώρησή του για την μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου. (Ελάχιστη πολιτιστική προσφορά στην πόλη για τον αναμορφωτή της παιδείας Δελμούζο)

Μετατροπή-Αναβάθμιση σε Δημόσιο ΙΕΚ Νοσηλευτικής της σχολής που λειτουργούσε στο Γ.Ν.Α.

Κοινωνία και αλληλεγγύη

Αποφυγή κατάσχεσης των οικοπέδων των υποψήφιων επενδυτών στην ΒΙ.ΠΕ. Άμφισσας με ενέργειες του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κου Σταθάκη ύστερα από παρέμβαση του ΕΒΕ Φωκίδας

Διακοπή των πλειστηριασμών και αναστολή κατασχέσεων πρώτης κατοικίας για 35 συμπολίτες μας.

Συνεχείς συσκέψεις με την Αναπληρώτρια Υπουργό κα Φωτίου, για να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα των γηροκομείων Άμφισσας και Δεσφίνας. Στην δεύτερη περίπτωση υπάρχουν διαθέσιμα τα απαραίτητα κονδύλια, τα οποία λιμνάζουν από χρόνια στην Τράπεζα Πειραιώς.

Υποδομές

Αποδέσμευση κονδυλίων ύψους 480.000€ για τη συνέχιση εκτέλεσης του έργου ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Δ.Ε. Δεσφίνας.

Χρηματοδότηση (ΕΣΠΑ 14 –20) της κατασκευής υδατοφράκτη στην πεδιάδα Τολοφώνας, Αναδασμός στο Πόδι πεδιάδας Μόρνου και ολοκλήρωση έργων για άρδευση Ελαιώνα Άμφισσας.

Επετράπη, για μικρής κλίμακας αναπτυξιακά έργα και ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις, (κωπηλασία, ιστιοπλοΐα, ψάρεμα κλπ) η χρήση της Παραλίμνιας Ζώνης Μόρνου.

Πρωτογενής Τομέας

Συναντήσεις με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων επαρχίας Δωρίδας για αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν από την τοποθέτηση των μονάδων τους γύρω από την λίμνη Μόρνου.

Προσθήκη του Ελαιώνα Άμφισσας στην λίστα αποζημιώσεων καλλιεργειών από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του βακτηρίου Xylella Fastidiosa.

Εξασφάλιση δέσμευσης υψηλότερων κονδυλίων για αποζημιώσεις Δελφικού Τοπίου και καμένων, οι οποίες δεν δίνονταν λόγω απαιτούμενων του Μνημονίου του 2012 και των υποχρεωτικών πλεονασμάτων που αυτά επέβαλλαν.

Μεταλλεία

Με απόφαση του ΥΠΑΠΕΝ παρατάθηκε η ισχύς παραχώρησης του δικαιώματος για τη χρήση χώρου αιγιαλού και παραλίας εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Ιτέας από την εταιρεία «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες Α.Ε.» μόνο για τρία χρόνια και όχι για δέκα που ήταν οι αρχικές εισηγήσεις.

Έκλεισε η παράνομη μπάρα, που είχε ανοίξει η εταιρία στο σημείο Καμιώτισσα, με σκοπό την φορτοεκφόρτωση των μεταλλευμάτων.

Παρέμβαση με το σωματείο εργαζομένων στους Βωξίτες, κατόπιν αιτήματός τους, στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας , για διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους για ασφάλεια στον τόπο δουλειάς και άμεση διακοπή των απολύσεων.

Δεύτερη παρέμβαση με το σωματείο εργαζομένων στους Βωξίτες στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Σκουρλέτη για την τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων, τα οποία καταπατήθηκαν, και της ασφάλειας της ζωής και ακεραιότητας των εργαζομένων μέσα στις στοές.

Συμμετοχή, συμπαράσταση και αποκλεισμός της εισόδου των μεταλλείων στην θέση Άμπλιανη , σαν μέσο πίεσης για την διακοπή των αυθαιρεσιών της διοίκησης της εταιρίας.

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο του σωματείου στην Πλατεία Λαού για τις απολύσεις.

Έλεγχοι των Επιθεωρήσεων Μεταλλείων κι Εργασίας στις στοές και στις μεταλλευτικές επιχειρήσεις του νομού.

Ασφάλεια

Πραγματοποιήθηκαν δύο επισκέψεις μαζί με τους τοπικούς άρχοντες στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Αναπληρωτής Υπουργός κ. Πανούσης) για την αντιμετώπιση των κλοπών στην ευρύτερη περιοχή λόγω έλλειψης επαρκούς αστυνόμευσης και δόθηκε λύση.

Συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό και τα συνδικαλιστικά όργανα της Αστυνομίας για την διατήρηση και ενίσχυση των Α.Τ., στις δύο πύλες εισόδου του νομού μας Γραβιά και Ευπάλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου